SPREKERS

Afbeelding1.png

Eline van der Kruk

Docent biomechanical engineering 

Eline van der Kruk heeft in 2018 haar promotieonderzoek ‘Het leveren van realtime feedback om de schaatsprestaties te verbeteren’ afgerond aan de Technische Universiteit Delft. Hier is zij ook werkzaam als internationaal georiënteerd universitair docent biomechanical engineering. Haar huidige werk is gericht op het ontwikkelen van neuromusculoskeletale modellen en het uitvoeren van voorspellende simulaties om mobiliteitsbeperkingen als gevolg van veroudering te voorspellen.

  • White LinkedIn Icon

Biomechanica

Foto Ben 2021 kopie_edited.jpg

Ben van Cranenburgh

Neurowetenschapper

Neurowetenschapper Ben van Cranenburgh studeerde geneeskunde in Amsterdam. Daarna werkte hij vele jaren als wetenschappelijk onderzoeker, o.a. bij het Nederlands Centraal Instituut voor Hersenonderzoek (neurofysiologie-onderzoek) en bij het Revalidatie Centrum Amsterdam (klinisch onderzoek bij CVA-patiënten). In 1987 was hij een van de oprichters van het Instituut voor toegepaste neurowetenschappen (stichting ITON, Haarlem). Ben houdt zich intensief bezig met het overbruggen van de kloof tussen wetenschap en praktijk, op het gebied van neurorevalidatie, sport, onderwijs en muziek.

  • White LinkedIn Icon

Neurowetenschappen

01b, Velde, Nathalie, van der, Foto.Gillissen0gmail_edited.jpg

Nathalie van der Velde

Professor en hoogleraar ouderengeneeskunde, in het bijzonder valpreventie

Nathalie van der Velde is sinds 2014 opleider voor het aandachtsgebied ouderengeneeskunde aan het AMC en AMC principal investigator van de onderzoekslijn gepersonaliseerde val- en fractuurpreventie. Daarnaast is zij sinds 2016 co-programmaleider van het Amsterdam UMC onderzoeksprogramma Aging & Later Life van het Amsterdam Public Health instituut. Haar leeropdracht betreft ouderengeneeskunde, in het bijzonder valpreventie. Haar onderzoek richt zich op het personaliseren van valpreventie. Hierbij ligt de focus op medicatie gerelateerd vallen en onderzoek naar cardiovasculaire valrisicofactoren.

  • White LinkedIn Icon

Bewegingsinterventies

Raôul Oudejans

Professor Learning and Performing in Sports

Raôul Oudejans is bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en bijzonder lector Leren en Presteren in Sport aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij doet onderzoek naar leren en presteren in de sport en andere prestatiedomeinen zoals muziek, dans, en politiewerk waarin men onder hoge druk moet kunnen presteren. Het onderzoeksproject Training for Excellence zet in op het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige trainingen om zo effectief mogelijk de top te halen in sport, muziek en dans.

  • White LinkedIn Icon

Psychologie