top of page

SPREKERS

Afke (2).jpg
Afke2.jpeg

Sportpsychologie

Afke van der Wouw

Sportpsycholoog en prestatie coach

Afke van der Wouw is van jongs af aan al geïnteresseerd in mensen en hun beweegredenen, daarom begon zij begin jaren 90 aan de opleiding fysiotherapie. Door het werken bij sportteams raakte ze meer geïnteresseerd in de psychologische aspecten van presteren en ging ze bewegingswetenschappen studeren met de hoofdrichting sportpsychologie. Deze interesse bracht haar naar de studie Bewegingswetenschappen en volgde ze de hoofdrichting Sportpsychologie. 

 

Vandaag de dag werkt Afke als sportpsycholoog, waar ze haar brede achtergrond over het lichaam en de geest kan combineren en betrekken bij haar begeleiding. Ze heeft coaching geboden aan coaches, teams en spelers in de Eredivisie en ook gewerkt bij sportorganisaties zoals NOC*NSF. Met sportpsychologie ondersteunt ze performers bij het leveren van prestaties. Vandaar hun bedrijfsnaam WOUW Performance Coaching die ze samen met haar collega Yara van Gendt runt.

 

Tot slot runt Afke haar eigen praktijk en heeft ze twee boeken geschreven: 'Leren Presteren' over hoe je het beste haalt uit je sporters in elke fase van het seizoen. En met Yara 'Leren Revalideren' over hoe je optimaal herstelt van een blessure en er sterker uitkomt. 

​

  • White LinkedIn Icon
Martin_edited.jpg

Talentidentificatie en
-ontwikkeling

Martin Truijens

Managing director CyclingClassNL

Martin is zo’n 20 jaar geleden als student Bewegingswetenschappen de topsport ingerold als een soort voorloper van de huidige embedded scientists. Voor hij het wist stond hij als eindverantwoordelijke aan het roer van het topzwemmen in Amsterdam. In de jaren die volgde begeleidde hij verschillende sporters naar de hoogste sportpodia. Tegelijkertijd ronde hij zijn promotieonderzoek bij Bewegingswetenschappen af. Onder de titel ’Science Meets practice’ verschenen verschillende artikelen die het werk van Martin op het grensvlak van wetenschap en de topsportpraktijk beschrijven.

 

Momenteel is Martin werkzaam binnen de wielersport. De stichting CyclingClassNL is opgericht om de grootste talenten van Nederland de beste opleidingskansen te bieden richting een mooie wielertoekomst. 

  • White LinkedIn Icon
Ruby pasfoto 1_geknipt.jpg

Sport en trainingsbelasting

Ruby Otter-Drost

Docente en labmanager Medische Fysiologie aan de Rijksuniversiteit Groningen

Ruby Otter is docent/labmanager Medische Fysiologie aan de Rijksuniversiteit Groningen/UMCG en senior onderzoeker binnen het Lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap, Hanzehogeschool. Daarnaast zit ze in de adviesraad van TRIQ.

 

Onlangs ontving Ruby een Comenius Grant voor de ontwikkeling van interdisciplinaire learning communities omtrent toegepaste inspanningsfysiologie voor Geneeskunde- en Bewegingswetenschappenstudenten. Haar onderzoek richt zich op belasting en belastbaarheid van duursporters en met name de interactie tussen fysiologie en psychologie. In 2016 is Ruby Otter gepromoveerd met het proefschrift “Monitoring endurance athletes–a multidisciplinary approach”. Daarvoor werkte ze als adviseur bij Topsport Topics, onderzoeker sportkleding/ thermofysiologie bij Adidas Innovation Team en als docent Lichamelijke Opvoeding.

  • White LinkedIn Icon
claudine_edited.jpg
claudine_edited.jpg

Bewegingsanalyses bij ouderen

Claudine Lamoth

Hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen

Claudine Lamoth is hoogleraar aan de Rijkuniversiteit Groningen en heeft haar expertise op het gebied van ouderenwelzijn. 


Sinds vorig jaar is zij General Scientific director bij SPRINT. SPRINT staat voor Smart Prevention-, Rehabilitation- en Intervention Technologies, waarbij er onderzoek wordt gedaan naar gepersonaliseerde technologieën voor meer gezonde jaren. Hun visie is dat de toekomstige gezondheidszorg zich meer zal focussen op preventie van gezondheidsverlies en kwaliteit van leven van burgers. Het belang is dat burgers verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid middels het aanpassen van hun  leefstijl. Hierbij zouden ze persoonlijke technologieën kunnen gebruiken, wat zelfmanagement van gezondheid mogelijk maakt

  • White LinkedIn Icon
bottom of page