top of page

WORKSHOPS

marco 3 (1).jpg
marco 3 (1).jpg

Marco Neuvel

Partner van Smove en oprichter van PASS Sports Coach Academy

Voordat Marco Neuvel ging studeren was hij altijd bezig met voetballen en hoopte hij Ajax 1 te bereiken. Blessures aan zijn knieën hebben ervoor gezorgd dat hij terug naar de schoolbanken ging. Destijds stelde hij zich ten doel het profvoetbal te halen en nu heeft hij nog steeds diezelfde drive. Die mentaliteit neemt hij mee in alles wat hij tegenwoordig doet.

 

Marco heeft als missie om mensen met plezier voldoende en gevarieerd te laten bewegen. Dit probeert hij te bereiken met zijn bedrijven PASS (www.pass-coach.academy) en smove (www.wesmove.com).

 

Je hebt er vast over gelezen of over gehoord, de fysieke en mentale gezondheid van Nederlanders gaat achteruit. Een concreet actieplan is er niet. Één van de oorzaken is dat we niet voldoende, structureel en gevarieerd spelen & bewegen en dat is zorgelijk. Voldoende, structureel en gevarieerd bewegen zorgt er namelijk voor dat we beter leren samenwerken, motorische vaardigheden ontwikkelen en ook het zelfvertrouwen gaat omhoog!

​

In de workshop van Marco wordt er dieper ingegaan op de vraag: wat kun jij eraan doen om bij te dragen aan de ambitie om van de volgende generaties de gezondste van de wereld te maken? Daarbij wordt er ingezoomd op meer beweging op de werkvloer en verschillende mogelijke gezondheidsproblemen bij gebrek hieraan.

  • White LinkedIn Icon

Bewegen op de werkvloer

Nico_edited.jpg

Nico Weerkamp

Neuroloog en eigenaar van Bewegen een Hoofdzaak

Nico Weerkamp is een veelzijdige professional in bewegingswetenschappen en neurologie. Hij heeft na zijn studie bewegingswetenschappen geneeskunde gestudeerd en daarbij is hij gespecialiseerd tot neuroloog. 

 

Sinds 2013 richt hij zich als neuroloog vooral op bewegingsstoornissen, met name op de ziekte van Parkinson. Zijn studie heeft veel effect gehad op zijn visie van sport en bewegen. ‘Door sport en bewegen past het lichaam zich aan; de spieren, het hart, de bloedvaten en de hersenen krijgen als het ware een upgrade en gaan beter functioneren. Ook is bewegen goed voor het brein, onze hersenen worden meetbaar groter, maken meer verbindingen en gaan beter functioneren. 

 

De laatste tien jaar heeft Nico zich verdiept in de wetenschap achter dit fascinerende gegeven dat intensief bewegen leidt tot een groter en beter brein en wat de rol van beweging kan zijn in het bestrijden van chronische ziektes. In de workshop van Nico zal hij ingaan op verschillende chronische ziekten en beweeginterventies die hierbij passen.

  • White LinkedIn Icon

Chronische ziektes

Annemieke.jpg
Annemieke_edited.jpg

Gezonde leefstijl voor jongeren

Annemieke Wargers

citizen science project SEEDS

Annemieke Wargers heeft zich na haar studie Bewegingswetenschappen in Groningen als promovendus gericht op een gezonde leefstijl van jongeren, dat doet ze binnen het SEEDS project. 

 

SEEDS is een citizen science project dat jongeren in staat wil stellen om een gezonde leefstijl te hebben. Daarbij willen ze hen helpen ontdekken hoe belangrijk en interessant wetenschap in hun leven is. Met behulp van die wetenschap zullen de jongeren nieuwe experimenten creëren voor een gezonde leefstijl. Deze experimenten worden toegepast op scholen niet alleen in Nederland, maar ook Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

​

In de workshop van Annemieke kan zelf worden ervaren hoe de interventies van het SEEDS project opgezet door en voor jongeren in zijn werk gaan.

  • White LinkedIn Icon
Samantha-Rozevink_edited.jpg
Samantha-Rozevink_edited.jpg

Samantha Rozevink

PHD voor Virtuel Reality voor prothese gebruik

Samantha Rozevink zal samen met haar collega Bart Maas (promovendus) een inkijkje geven in de wereld van de prothesiologie van de bovenste extremiteit.

 

Samantha en Bart zijn onderdeel van de onderzoekgroep GRIP, Groningen Research in Prosthetics, een samenwerkingsverband tussen bewegingswetenschappen en revalidatiegeneeskunde.

 

In de workshop zullen zij meer vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch aangestuurde prothesen. Met de vraag: 'Is dit nou beter dan de "standaard" prothese?' Daarnaast zullen ze meer vertellen over hun eigen onderzoek, waar ze kijken hoe virtual reality toegepast kan worden in het trainen van de aansturing van prosthesen.

  • White LinkedIn Icon

Virtuel Reality voor prothese gebruik

bottom of page